Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'hotsprings'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Hot Tubs & Spas
    • Portable Hot Tubs & Spas
    • Inflatable Hot Tubs
  • Inground, Fiberglass and Aboveground Swimming Pools
    • All Swimming Pools Types
  • Swim Spas & Exercise Pools
    • Swim Spas & Exercise Pools
  • Pool/Spa Water Care
  • Swim Spas & Exercise Pools
  • Pool/Spa Water Care
    • Hot Tub Water Chemistry
    • Swimming Pool Water Chemistry

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Location


Interests

Found 16 results

  1. Last week I started up a 2006 spa that was given to me. I have everything working, went out to check the next morning and the lights were blinking, circulation pump was off. When I lifted the cover, the water had leaked down to the lowest jet! I found and repaired the leak, the tub is now holding water, now the heater is not working. The circulation pump is working and the jets are working on clean mode, but nothing else. any suggestions?
  2. Hi, Curious, it worked well until I turned off stereo amp unit. Then it stopped and just the recirculating pump is on. No more display. I shutoff the breaker ad shut it back, it seems ton restart, display panel turn on and turnoff after a few seconds. Is there a link between the audio unit and the main control other than power supply?
  3. Hotsprings instructs users to put all chemicals only into the filter compartment. We are using bromine granules, and coincidentally?? the only time my water remained clear is after I put the bromine in the main tub area rather than filer area. Is this a coincidence? Background I have a new hotsprings Pulse spa and the water was cloudy after several days. I discovered the installer put the ozonator check valve in backwards. After many attempts with dealer to fix the chemistry, we finally drained and refilled tub, Then followed all instructions and water became cloudy after a few days
  4. Looking at a Marquis Vector21 (V84), definitely a higher tier than initially intended, but price is ON PAR with entry level Caldera and HotSprings (Vanto. Rhythm, shocker!). Can anyone with experience confirm if $11,500+ is a good buy for Marquis V84 in SW Ontario? No matter how we look at it, other models with few accessories add up to nearly $12,000 so may as well splurge, right? Thanks in advance!
  5. I need to know if it is possible to reset the control panel. The temp got set to the max ut4 which is 107 and is too hot. The down button for temp doesn't work at all, but all other buttons work. Aside from replacing the control head which is difficult to find the old one that goes with the IQ2000, I want to know if I can reset to the 102 factory setting? Unplugging just remembers the last set temp but there but be some way to clear the memory. Thanks!
  6. Hello, Looking for a little troubleshooting assistance for my 2010 HotSpring Jetsetter spa. This morning i noticed that my temperature had dropped from 100 to 90 degrees. Both the Ready and Power lights on the control panel are blinking in unison. I have tried resetting the spa numerous times by unplugging it and letting it sit for a few hours, same issue when i plug it in. I have removed the filters, run the pump to see if there was an airlock, but same thing. Filter are TriX and they are spotless so it is not a clogged filter. I have also run water through the grey standpip
  7. We have a very small space - at most 7 x 7'. I am interested in a 2-3 person tub for our moderate climate home. I will use it the most (and maintain it, my husband is not as interested) and am average size with back, knee and shoulder/neck problems. A corner unit would fit best but am concerned about proper jet positions and if they are deep enough. Lucky to have well-reviewed dealers locally - but haven't found a filled corner unit to test. Considering Hot Springs, Caldera and Marquis. Grateful for your advice.
  8. I have a need for some lighting and therefore a separate 115v 15amp circuit and the nearest location is the Hotsprings spa sub panel. Now I know the Hotsprings spa requires a dedicated 50amp circuit. Still I was considering - if okay to tie in to the 20 or 30 amp breaker for some low voltage led lights. I realize this is not code but I believe the spa draws near the maximum required amps on both the 20 and 30 amp breaker. 1. Has anyone else done this tie in successfully? 2. Did you tie in to the 20 or 30 amp circuit (i'm considering adding a single 15amp receptacle) 3. I ha
  9. Just wanted to share my experience with the community repairing motomassage jets on my Hot Springs Grandee 92-95 by Watkins, which came in "as is" condition with the house we bought. Besides of few other problems (that I fixed earlier), both motomassage jets had their "spine cords" broken, with some pieces pushed away and floating on the surface. All related tubes were in more or less good shape. A recommended jet replacement of "73307 Hot Spring Spas Moto Massage Jet Assembly" would cost me around $100 each. Spending $200 to replace these plastic pieces didn't seem to be fair, so I was loo
  10. I am a newbie to this forum AND a first time hot tub owner. Recently bought a house that included a HotSpring Jetsetter. Prior owner signed a paper that said it was in fine working order - but it was not (but that is not the issue!). Actually it is in spectacularly good condition (the prior owners were fuss-buckets), and while I don't know the year exactly - it is pre-2005 because in 2006 Watkins changed the dimensions and ours is the smaller pre-2005 size. The problem is that it is leaking, badly (like 3 inches a day). I have traced the leak to the bottom drain since it will drain comple
  11. Hello, I bought a house 1 year ago, and it came with a HotSprings Grandee Spa, which worked great even after I refilled it back in April 2016. From the looks of it, it was manufacturd in 1999 or 2000. Anyway, I recently refilled the spa, and noticed that the heater wasn't working. TO be honest, I am not sure if the heater had been working before the refill, or if it stopped once I'd refilled it, because we hadn't used the spa in a couple of months. When I reset the heater, it clicks and clacks, I can see water moving through the inlet and outlet lines, but it kind of moves back and fo
  12. Hello, After moving our Hot Springs Sovereing (2003), the light does no longer function. I can see the icon on the display lighting up, but no light in the pool. I guess the first step is to replace the bulb. - What's the spare part for this? - Can this be done via the service panel, in a fairly simple manner? Thanks!
  13. Ok so I installed a new/used Watkins 5002 circ pump yesterday in my spa and it works great, but the spa now gets way to hot (around 115F) when I checked it and turned it off when I turn the thermostat knob you can here the relay clicking iv tried to let it sit un-powered for an hour or so and turn it back on the but the pump immediately goes into its second speed as if it need to heat up the pool more but the pool is still really hot. Any help will be greatly appreciated.
  14. Greetings all, I ordered my HS spa 3 weeks ago and was assured by the dealer that it would only take 3-4 weeks to receive my (paid in full) spa. I was just notified yesterday that I would have to wait another two-3 weeks until delivery. I've noticed other posts in this and other spa forums concerning this same issue with Hotsprings. What's going on and why?!? Does anyone have any Idea?!? Thanks Much CJ
  15. I am chasing an issue with my 2003 Hot Springs Grandee. The hot tub is only heating to 90-94 and will occassionally reach 98. Symptoms: Heat will only increase with Jets on 94 degrees avg temp when thermostat set at 100 Took 3 days to come up to 90 degrees after refill all pumps and Ozone seem to be fine and running with no issue Running without fitlers installed- same result- low heat Bubbles are coming from bottom drain when main pumps off When I lower/raise thermostat I can hear and see heater LED come on and off I have turned off both mains 20 and 30 AMP to reset plus ma
  16. I'm purchasing my first hot tub. I've researched for awhile and based on size desired, dealer availability and cost have narrowed down to the Marquis Spirit or the HotSprings Jetsetter. Both of these are 3/4 person tubs, which is all I need. - I've wet-tested the Spirit and like it. I've found posts here and elsewhere about the Jetsetter but haven't wet-tested yet. Though I haven't wet-tested both yet, comments lead me to believe the jets on the Spirit are more what I'm looking for - there are low-back jets and leg jets on the Spirit, which the Jetsetter doesn't have. - I've read that I shou
×
×
  • Create New...