Jump to content
Sign in to follow this  
Bill N

Redspa Rumbling Noise

Recommended Posts

My hot tub is about 3 years old and has recently started to make an intermittent rumbling noise.  It happens whether the pump is running or not and regardless of the temperature setting but stops when the power is turned off.  It seems to come from near the filters, which is also where the power cable enters the casing.  The pumps are on the other side.  It seems quite difficult to get someone to come and fix it.  Anybody got any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like some air cavitation. See if you can follow a procedure to purge air from lines if your manufacturer has one. Do you have any leaks around the filter area or anywhere lines are accessible to inspect? You may have a crack in an airline that is intermittently flexing and allowing air into a filter line that works its way out of the lines until it happens again. Instead of trying to get a local repairman go to the manufacturer's site for their helpline. In my experience those techs really want to help diagnose and achieve fixes for obscure problems like that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for replying.  I can't find a manufacturer's helpline for Red Spa but I have found a leak coming from somewhere near the filters.  Further investigations ongoing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turned out to be a dodgy speaker on the sound system and an intermittent fault on the PCB.  Thanks to Richard at The Tub Company and Ash at Spafix (North).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×