Jump to content

cant maintain sanitizer level, please help


Guest haynes52

Recommended Posts

Guest haynes52

Hello, I am having a problem with my spa

it is 1500 litres

i was unable to put enough chlorine in to maintain a sanitizer level.

I was usind lithium chlorinating granules, i wound up putting 1000 Grams in within 3 days and still no residual.

i swithced to stabilized dichlor fast disolve tabs, used an entire bottle and no luck

i drained the tub and started over

i am still not able to maintain a residual for more that a few hours regardless of how much chlorine i put in

this is all without any bather usage

it is all very strange, i have never had a problem before. the pool store says that i shoulodnt need to put more than one little puck per day in on avergae and it should hold a residual even for 2 days with no use.

i have used a shock treatment twice since refilling it and still no joy!

today i have put 12 tabs in and a shock, and i fully expect the level to go to zero by night fall and without any use

i should alos note that my spa is in good balance and has perfect looking water and has no foaming

the only thing i can think of is that there is some bacteria in the pipes that is consuming my sanitizer, but this much????

p.s. i use well water this time 50% softened and 50% very hard

any thoughts??

Cheers

Ottawa Canada

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...