Jump to content

Pumps Get hot and shut down


Recommended Posts

I have a 2007 Down East spa Windsor 3 hot tub. I’ve recently changed the heater and on pump that was frozen. Changed all the manifolds (previous owner let it freeze). Got it all set and filled let it prime and not all the keys will work. I turn on jet 1 and it’s really low turn on jet 2 and it’s the same not difference. After a while pump one will shut down and it’s really hot to touch. I have to wait a while for it to kick on again. I’m completely stuck thought I had this all fixed. Help please I’m going insane. 

Link to comment
Share on other sites

Is this the first time the tub has run at that location? Is it on a gfci breaker? Check your incoming power to verify you have 240v red to black and 120v red to white, and they are connected properly at the spa. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, RDspaguy said:

Is this the first time the tub has run at that location? Is it on a gfci breaker? Check your incoming power to verify you have 240v red to black and 120v red to white, and they are connected properly at the spa. 

 

 Dis regard if you in a Europa.

  • Like 1
  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...