Jump to content

2007 Hot Springs Sovereign


JpSovereign
 Share

Recommended Posts

I have problem where entire spa shuts down. No panel lights or function. No heat or ozonator. Only blinking blue panel illumination light (not signal lights). After overnight power down it came back up and seemed to work normally (verified panel, ozonator, and jets worked... didn't wait for heat) After draining and refill, it's back to same issue. Short power cycling of just a few minutes have no effect. Power is being received on both circuit boards. Thank you!

Link to comment
Share on other sites

Sounds like the high limit is tripping, or possible comm error.  To determine which way to look- look for the "control unplugged" led on the main IQ2020, and see if it's lit.  If so, it's not high limit related- try unplugging the multi-color light.  If that doesn't do it, likely  need either new PCB or control head. 

 

If "Control Unplugged" is not lit, then it's a tripping high limit- Check for good circ pump flow, check for dirty filter, and check the high limit thermistor

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Well after changing the circulator pump and both of the thermistors I was back in business and all was well for about 3 weeks now she's tripped again. Back in what appears to be that limit shut down state. Good grief!  Cycled power a couple times... nada.  Gonna open it up tomorrow for a look-see... Anyone have any ideas for what I should be looking for?

Link to comment
Share on other sites

Well after changing the circulator pump and both of the thermistors I was back in business and all was well for about 3 weeks now she's tripped again. Back in what appears to be that limit shut down state. Good grief!  Cycled power a couple times... nada.  Gonna open it up tomorrow for a look-see... Anyone have any ideas for what I should be looking for?

  Update... after removing the plug for the LED lights and cycling power on I get the circulator pump running and the control unplugged light is now on but the heat light is not on.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share



×
×
  • Create New...