Jump to content
Sechfour

Jacuzzi J-365 FL1 error

Recommended Posts

Sechfour    0

New member and first time entry.  Have a Jacuzzi J-365 that was purchased in 2011.  Filters are new this year.  Removed filters from spa and ran hose through inlet filter opening to flush system out.  Ran spa afterwards without filters but still get flashing FL1 error.  Cycled power and still get flashing FL1 error.  Spa seems to function properly except for FL1 error and temp dropping.  Removed front cover to access flow switch and noticed contacts don't move when pumps are engaged.  It is a pretty big paddle switch and I would think I could see it move when the pumps are running.  Do I need a new flow switch?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Jets pumps will not close the paddle switch. 

My guess is the circulation pump is the not working.  You should definitely see the paddle switch close when water is flowing. The circ pump is a miniature pump usually mounted behind the control pack.  Do you feel it vibrating, or do you see the water moving in the flow switch housing?

Although anything is conceivable, I've never seen a paddle switch "stuck." Maybe the previous owner mounted it in the wrong orientation?  Every Jacuzzi I ever worked on had the circ pump to the left of the flow switch, so the paddle would be on the left and the stationary post on the right.

Dave

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sechfour    0

Dave

When I first looked at the flow switch it looked like the circ pump was running because there seemed to be flow going through that area.  Today I don't see any flow when I turn on pumps 1 & 2 from the control panel.  Is there a way to manually turn on the circ pump from the control panel or should it automatically come on when I turn on pumps 1 & 2.  

Thanks

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites

The circ pump turns on automatically when power is supplied to the Jacuzzi.  There's no on/off switch. 

Pumps 1 & 2 are completely independent of the circ pump, if you saw water moving through the flow switch, it may have been from back pressure in the lines, but I've never seen that on all the Jacuzzi's I've worked on.

CAREFULLY reach inside the tub when turned on and put your hand on the circ pump.  You would feel a slight vibration if it's operating. 

Water moving with F1 error indicates a flow switch problem.

Water not moving with F1 error indicates a circ pump problem.

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sechfour    0

Dave

No joy on the circ pump vibration.  When I first started having the FL1 problem I believe the circ pump was partially working but not enough to engage the flow switch.  I could feel slight suction on the circ inlet in the spa.  Now there is no longer any suction on the circ inlet and no vibration on the motor when I grabbed it.  

Thanks for all your help.  I will be ordering a new circ pump.  

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×