Jump to content

Search the Community

Showing results for tags '4.5 hp'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Hot Tubs & Spas
    • Portable Hot Tubs & Spas
    • Inflatable Hot Tubs
  • Inground, Fiberglass and Aboveground Swimming Pools
    • All Swimming Pools Types
  • Swim Spas & Exercise Pools
    • Swim Spas & Exercise Pools
  • Pool/Spa Water Care
  • Swim Spas & Exercise Pools
  • Pool/Spa Water Care
    • Hot Tub Water Chemistry
    • Swimming Pool Water Chemistry

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Location


Interests

Found 2 results

  1. Hello all, looking for help getting my 2006 H2X Master Spa working. I'm new to having a spa tub, but a pretty crafty guy. Here's the situation: Moved the tub from Indy to Louisville, KY. Got it placed and electric hooked up. Filled it and for the first week nothing came on, finally realized I had the breaker terminated wrong. Got it working today,(it's 30 degrees here), and I'm trying to make sure nothing's frozen and/or broken. Looks like all the pipes are ok although I have a little leakage from one of the shut off valves from pump 2 but it seems to be running fine and circulating water through the standup jets. My screen is throwing a DR code, I cycled through 3 times and now it's showing me a DY Code. The manual says the DY code is Inadequate water detected in heater, Pump 1. Pump 2 seems to be cycling water through, Pump 1 doesn't even spin, and when you press the heat button it tries, but then clicks off (I can hear the click in the control unit)I'm wondering if their's air in the line or if there is ice in the line preventing water to flow into the heating element. I'm also wondering if I need to prime pump 1? Do I need to by a new pump? Additional info: Filters were cleaned, I haven't put any chemicals in yet, (should I?) I have pics, but it wont let me upload. Pump 1 is a Balboa 56FR, 4.5HP, 2 speed, 240, 10amp, model DJAYGB-3155MB, I've found one online for $455. I haven't even looked or tried the swimming cycles and pumps yet, anything i need to look out for here? Any help would be awesome, I'd like to get it running and heating asap or I will need to drain it.
  2. Hi, I'm brand new to this forum and to owning a hot tub. Hopefully someone can help! I just adopted an old hot tub, brand name Blue Pacific. It's 220 volt, and I had an electrician neighbor wire it up for me. When he turned it on, he said that the filter pump didn't work, and if I took it apart I may be able to put new bearing in, etc., for cheap. I tried to take it apart but I can't get the plastic impeller off due to the bolt being part of the plastic and stripping from the wrench head. Anyway, what I need to know is where can I get a replacement pump that matches this one? Both pumps are 4.5hp - .50 SPL, and again this is for the filter. The jet motor works fine(so far). The company/info on the pump is Magnetek Century Lasar Pool/Spa Motor, 1081/1563 Pump Duty. I will try to upload a pic of the label and pump. Now my question is this: do I need the same style of pump or can I get a smaller one? The guy at the local spa store said 4.5 is way too big, all I need is 2.0 hp. If this is the setup that came with it though, I want to make sure it performs correctly. The spa has 22 jets, and 10 other metal screened things that might be different kinds of jets or bubblers? Not sure how many gallons it holds, I have no info on the spa and the company seems to have gone out of business, so I haven't been able to get a manual. If anyone has any help on this it would be amazing. If you need more info, just let me know. Thanks in advance!
×
×
  • Create New...