Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'hot springs'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Hot Tubs & Spas
    • Portable Hot Tubs & Spas
    • Inflatable Hot Tubs
  • Inground, Fiberglass and Aboveground Swimming Pools
    • All Swimming Pools Types
  • Swim Spas & Exercise Pools
    • Swim Spas & Exercise Pools
  • Pool/Spa Water Care
  • Swim Spas & Exercise Pools
  • Pool/Spa Water Care
    • Hot Tub Water Chemistry
    • Swimming Pool Water Chemistry

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Location


Interests

  1. Hello! We just bought a new home that came with a 2015 Hot Springs Limelight Flair tub. I have a couple issues I’m hoping someone can help me with. After finally figuring out how to turn on the water feature, we noticed that it appears to be ‘squished’ in the centre, only allowing water to pass through the edges - so instead of a smooth waterfall, it comes out like a V. Is there any way to fix this or would the ‘feature’ need to be replaced? Secondly, we noticed that quite a few lights are out - a few in bunches in the same area - and some of the plastic caps over the lights are cra
  2. Hello all -- I recently re-filled my Hot Springs spa after it being unused for a while. Initially, everything seemed fine. I filled it with my hose and there was a little water near the drain, but I frankly thought that was just water that had spilled. But once I turned the jets on, water immediately started leaking out of the drain area. I figured I had not put the drain cover on correctly, so I tried tightening it. No change. I even tried replacing the cover with another valve, and it is still leaking. From what I can tell, the water is coming out from *around* the drain pipe and
  3. Just wanted to share my experience since I could not find another one out there like it. My 2009 Hot Springs Vanguard spa developed a slow leak after a recent move. The leak was observed as a drip from the corner of my spa. After a lot of googling I decided to remove my panels and dig through the foam in the corner to see if I could find the source of the leak. The foam was soaking wet. I started at the bottom and worked my up toward the moto massage housing. I thought for sure it was going to be a leaky manifold at the base of the moto massage housing but to my surprise the water was coming d
  4. Reddit sent me here searching for a user castletonia to help me with my hot tub. It came with the house I bought and the top control screen doesn’t work, from my research it seems that the part is discontinued and I need a new control screen and computer board for it to work, but I’m not sure I have the correct parts. Can anyone confirm these will work on my hot tub? I’m attaching pictures. Thank you!
  5. So, I got my new Envoy this week. All hooked up. Questions now are: What is the benefit of adding a Silver Ion Cartridge? It is a salt system tub. Can you run an ozonator and the salt system at the same time? Would that even be needed?
  6. Bought a Hot Springs Classic new in 1992. Only repair was to replace the circulating pump once. That is until 5 years ago when I opened it up in the spring (after winterizing) and found a 24" long crack in the shell from the bottom up to one of the pockets for the back massagers. Got the repair kit from Watkins, tipped it up on it's side and dug out the foam in the cracked area and proceeded to epoxy/fiberglass the exterior of the crack and filled the crack from the interior with the MEK melted pellets. Drilled a small hole at the end of the crack. It has always leaked since the repair,
  7. This looks like a lovely forum. Recently found my Hot Springs Jetsetter Spa dead with a burn mark on the back of the IQ2020 heater relay board. After a conversation with Watkins I purchased a Whole new IQ2020 controller, only to find that I would need to replace the upper controller head and do some other things to make it work. Yuck. Bottom line - sending it back (even though it seemed like a bargain @ $350 for the entire controller). Now I’m wondering - is the main controller board really bad? Saw some discoloration on the main board where the hot wire comes in so assumed it was bad
  8. I’ve got a 2004 Hot Springs Jetsetter that has been relatively trouble free until recently. Last month, a few days after water changeout, the level had dropped about 9 inches and I saw water leaking from below the spa in the back right corner in the vicinity of the motomassage. There was no water in the equipment compartment, so I scheduled a visit from a Hot Springs tech thinking it might be a quick diagnostic/ fix. No such luck. He came out, told me I had a leak and would have to drain the spa, move it away from the house, refill it, reheat it, and have him return. I drained, mov
  9. When purchasing a new cover, is the local dealer my only option for original hot springs cover?Will I sacrifice quality by going to an online dealer?
  10. Hello all! I didn't get any responses on my last post so am trying again as I have now troubleshooted a bit further. I have a mid-2000s model Hot Springs Vanguard. Everything is working except I cannot get the heat to rise above 98 degrees, even when set to 104. Here is what has been tried thus far: New circulation pump New GFCI 20 amp breaker installed New heater - Note: I had to jump the pressure switch on the board because the new heater does not have the external cord that runs to the circ board Disconnected Ozonator from Circ board (Line was cut p
  11. I have a 19 year old Hot Springs Jetsetter, and LOVE the powerful jets. Does the Freeflow Mini, or any other small spa have jets as powerful as my Jetsetter?
  12. Hi everyone! After reading what seems like EVERY single blog/forum/post on the internet and getting nowhere I have finally accepted my defeat and have come here to beg for your help! I bought a house that came with a 2005 Hot Springs Vanguard spa. Everything works EXCEPT the heat. Here is what I know/have tried: You can feel hot water coming out of the drain when the power is first turned on. This lasts about 30 minutes give or take, then back to cold No error codes on display and heat light is on Circuit board is not burnt up (removed everything and checked back of board
  13. I have Tiger River hot tub- I am guessing it is an 02 or 03 model. The tub powers up then after a couple of hours the red Power light starts blinking and it stops heating. I reset the breakers and it works for a while and then the same thing happens. The more often that I do this the shorter the duration between the resetting of the breakers and the “Blinking of the Power light”. Maybe because the water is getting warmer in the tub? The tub never gets to the set temperature (maybe 10 degrees shy of it). I tested the thermistors- they were still good I have replaced both thermistors – sa
  14. Hi, I have a 2001 Hot Springs Vanguard. Over the last couple of years I have managed to find and fix a couple of leaks. Now it has another very big/fast leak. I initially guessed that it was likely the infamous bleed nipple. But the leak appears to stop with a fair amount of water still in the moto massage "buckets." The leak appears to stop with the water below the lowest hydromassage jet on the right side. (See video link below.) I know this doesn't necessarily mean anything, but the water also appears to come out from under the hot tub most heavily under that spot. B
  15. Hello, I have a 2012 Hot Springs Jet Setter Model JJ SN JJ1P2197 that has a safety protection mode on. The water level is okay. The filters are okay. I have removed the stand pipe filter and mineral tablet out of it. It originally had a bad IQ2020 main board. The old part number was a Watkins PN 1315101. I ordered a new control board for it (watkins 76998). The circulation pump kicked on at first flipping the breaker then stopped after a few seconds. The controller panel only works with some functions. No jet pumps or circulation pump. No heater. I took a new plunger to the water
  16. I have a 2006 Watkins’s vanguard vv2h2936. I just got it hooked up and can only get jet 1 to come on. If I plug the leads from jet 2 into the terminals for jet 1 jet 2 will work. I’m not getting any voltage to the leads on jet two. There is also no jet display on the control head coming on like it does when I turn on jet one. Also I have no voltage to the heater. Heater ohms out at about 17. Incoming voltage is correct and landed correctly. Control jumpers are on jp1, jp8,jp9. Could the problem be in the control head? I pulled it out and looked it over and the only thing I seen was the
  17. Firstly, Thank you to this forum for helping me diagnose some of the problems in the hot tub that came with our recent house purchase. I was able to find the 3 parts I needed to replaced cracked fittings, etc. and get our hot tub up and running! Next issue! So we have a 2008 (pretty sure, at work...can't verify via Serial) Hot Springs Limelight Flair hot tub. The audio system we have is an Aquatic AV AQ-DM-2BX (http://pdf.nauticexpo.com/pdf/aquatic-av/aq-dm-2bx/29159-60043.html) that accepts the old-school style 30-pin iPod style connectors. So in the process of getting it (the
  18. I have a 2004 Tiger River Bengal. My Smart Jet Diverter Valve was leaking from top and I had water dripping from large white pipes under tub shell behind control panel. I replaced diverter valve and o-rings. Works great. Problem now is that water is still dripping from large white pipes under tub shell when the diverter valve is in 9 o'clock and 12 o'clock positions and pump is running. Tub does not leak unless pumps are running. The water drips down from pipes in pump compartment as well as drips out of right corner of exterior casing(tub is on concrete slab with slight pitch to right). The l
  19. How does one remove the Jet Face (#2 in diagram)???? Directions say… Remove the jet by grasping the jet faceplate and pulling it away from the spa shell. With jet in hand, two o-rings should be on the rear portion of the faceplate. If either o-ring is not present, inspect the inside of the front wallfitting and remove the missing o-ring. To reinstall the jet, reverse steps 1 to 3.Important: Make sure that the o-rings are properly seated. It rotates cw and ccw and comes to a dead stop, but it won't pull out. I tried prying it off with a plastic panel r
  20. I had been noticing this month that the control panel is getting a little harder to use, normally I go out and push the button for ten mins and let it run so I can test my water. Lately I have been having to press either of the buttons a few times before they respond. Four days ago I went out and my water was almost warm, I left it alone after unplugging the power, and searched Google for Classic F Jets work but no heat. I ran into something about the circulation pump, and I had forgotten to see if the water was circulating. I went out yesterday plugged it back in and saw the water circulating
  21. My parents had an old Hot Springs brand Sovereign model hot tub on their patio that they wanted me to move to make room for a storm shelter. They had used it until about 5 years ago. I thought, since I'm moving it, I'll just take it to my house. It works somewhat but I don't know how to use it I guess. I think it's a 1991 model and I can't find much info about it. Even the lady at the local store isn't sure. The water gets hot but it seems to only heat if the jets are running sometimes. Then sometimes I won't run them and thenwarer is boiling hot. Sometimes I don't run them and it's
  22. Tiger River Spa by Hot Springs (serial M-130143). SO, I've had this maintenance-heavy spa a while--and after changing out the relays a couple times over the years, and finding a new main board that was still available for this old spa I decided to change it out. I replaced the top controller board as well. Now the spa comes on when plugged in and immediately the GFCI shuts it down, but only when the main pump or thermostat is turned up. Disconnecting the heater and main pump alleviates the shut down (so I guess I'll be looking for moisture and ground faults in my heater and pump)---but Also
  23. All- tldr; Where does an air bleed line go to? Two links, one is in the filter area. Do I need the other? So I broke the 1/4" air bleed trying to restart my 2001 vanguard yesterday. Went to the hardware store, grabbed the parts and some epoxy and rebuilt it. While trying to maneuver the 1/4" air bleed line into place a t-tap broke off on the other end. One end goes into the filter area and the other snakes around the side where I have to remove the covering to get to it (I already started and decided to stop until I have better advice, it looks like a mess to tear that foam a
  24. Just Purchased a new hot springs rythm. after a day it was at 102, which I had set it too. however after using it for 30 minutes, it won’t maintain a temp over 98 degrees - usually around 97. it was pretty cold out, 25, but we’ve never had this issue in the past. any suggestions? The lcd doesn’t display is the heater is on or off, so I’m not sure when it’s actually heating.
  25. I am looking for the documentation that details the main control board jumpers J1 to J12 on the Hot Springs IQ2020 motherboard. What I want to know is what each jumper controls. Anyone have such doc they could share? Thanks Much Grumpy
×
×
  • Create New...