Jump to content

REA

Members
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About REA

  • Rank
    Junior Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. @RDspaguy Thank you I’ve checked the manual for my spa Sumatran tiger river and the pic below shows my query. 1.5kw heater for 115v hot tub 6kw heater for 230v hot tub thanks Russell
  2. @RDspaguy Advice please . The pic I’ve attached shows the Sumatran model - which is mine is a 1.5kw if 115v and 6kw if 230v thanks Russell
  3. @RDspaguy Thank you for quick reply . Ill do some searching see what I can find . thanks Russell
  4. @RDspaguy Ok suspected as much . I’m not convinced the heater in our hot tub was new when put in . Do I replace with a like for like replacement or can I upgrade the heater ? will upgrading cause any issues with either boards ? In your experience is it best to go for a genuine part or are the generic ones any good ? Thank you for your help with all of this Russell
  5. @RDspaguy tested again on 200 - 136 ohms tested on arrow with cross- 139 ohms thanks Russell
  6. @RDspaguy The spa is connected to a circuit breaker ....this has tripped on 1 occasion only . When testing the heater is alway disconnected . pic to show the settings I have on test meter Russell
  7. @RDspaguy ok so on 20k ohms setting on multimeter as yesterday- 0.15ohms on 200 ohms setting on multimeter today - - 136ohms thanks Russell
  8. @RDspaguy Sorry for taking so long to post , not been able to get back from work before it’s gotten dark . current temp is 30 degrees C . This was fresh water at 7pm last night at 20 degrees C - it hit 30 degrees C by 8am . No increase since . No heater reset in this heater . just circ pump give me 240v at the terminals. fuse behind the main board for the circ pump is ok . The heater terminals on the heater board are reading 240v with power on the heater itself is reading 0.16 ohms at 20k setting Temp sensor is reading 7.76 ohms High limit sensor is reading 8.48 ohms both set at 20k Will add some pics and a video
  9. @@RDspaguy ok so on 20k ohms setting on multimeter as yesterday- 0.15ohms on 200 ohms setting on multimeter today - - 136ohms Regards
  10. @RDspaguy Sorry for taking so long to post , not been able to get back from work before it’s gotten dark . current temp is 30 degrees C . This was fresh water at 7pm last night at 20 degrees C - it hit 30 degrees C by 8am . No increase since . No heater reset in this heater . just circ pump give me 240v at the terminals. fuse behind the main board for the circ pump is ok . The heater terminals on the heater board are reading 240v with power on the heater itself is reading 0.16 ohms at 20k setting Temp sensor is reading 7.76 ohms High limit sensor is reading 8.48 ohms both set at 20k Will add some pics and a video IMG_7123.MOV IMG_7131.MOV
  11. @RDspaguy Thanks for the detail , will do after work Regards Russell
  12. @CanadianSpaTech Thanks for the info I’ll go take a look. Thansk for the call sign tip The water gets up to 33 degrees c ok but will not raise on just circ pump. I have a new filter coming so should also help Russell
  13. RDspaguy Do I change the jumpers or get a transformer to step down the voltage thanks Russell
  14. CanadianSpaTech Im in the Uk . Not sure if age exactly but I think my model was made from 1997 onwards Thanks Russell
×
×
  • Create New...