Pump Keeps Running - Portable Hot Tubs & Spas - Pool and Spa Forum

Jump to content


(July 17, 2014) POOLSPAFORUM.COM SITE UPGRADE!


Photo
- - - - -

Pump Keeps Running


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 reenee

reenee

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 31 May 2010 - 11:17 PM

I have a infinity spa and the pump keeps running on low and the temp. is 5 degrees higher then set temp, the heater lite isn't lite. The filter duration is set for 2 hours. I shut the power off and restarted it but it keeps running. How is the filter time suppose to work, is something wrong and why do the water keep heating?

#2 Spa God

Spa God

    Manufacturing, and servicing Hot Tubs since 1987

  • Members
  • PipPipPip
  • 241 posts
  • Gender:Male

Posted 01 June 2010 - 05:55 AM

Infinity used the balboa VS501Z series control, It is thermally overheating from the heat of the motor because it is not shutting off...

If you are certian that your filter seting is set to F-2 and not F-C then it looks like your board might be fried... try as a last ditch effort to shut the power off for at least 20 minutes and reset, but likely this will not help... We stock these boards and can supply them but frankly we can supply you the whole VS501Z retrofit kit with a full warrante for $450.00 which is likely a better idea as it replaces the heater and everything...

#3 reenee

reenee

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 02 June 2010 - 09:23 AM

Infinity used the balboa VS501Z series control, It is thermally overheating from the heat of the motor because it is not shutting off...

If you are certian that your filter seting is set to F-2 and not F-C then it looks like your board might be fried... try as a last ditch effort to shut the power off for at least 20 minutes and reset, but likely this will not help... We stock these boards and can supply them but frankly we can supply you the whole VS501Z retrofit kit with a full warrante for $450.00 which is likely a better idea as it replaces the heater and everything...




I shut the spa down and reset it and it looks like it worked. Thanks. It is set at F-2, how ofen does it go into filter cycle and is there any way to change that?

#4 Spa God

Spa God

    Manufacturing, and servicing Hot Tubs since 1987

  • Members
  • PipPipPip
  • 241 posts
  • Gender:Male

Posted 02 June 2010 - 12:20 PM

Awesome... on F-2 it filters 2 hours every 12 I recommend F-4 which is 4 hours every 12 to change it it is usually the temp increase button then the pump button...




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

website security